Hálózat a közösségért 2014Hálózat a közösségért 2014
Hírek

2015.01.05 - Webcím változás az új év miatt

Az új év a Hálózat a közösségért programban is hozott, néhány újdonságot. Ilyen például a webcím változása illetve a benyújtott pályázatokról való tájékoztatás meglelése is.

A 2014-ben benyújtott pályázatokkal kapcsolatos konkrét információkat (pl.: státuszok). Az alábbi webcímen lehet elérni mostantól: http://halozat.maltai.hu/2014/
Technikai okokból ide került még néhány 2015. 01. 05-én beregisztrált pályázat is.
A belépéshez szükséges felhasználói nevek és jelszavak nem változtak.

A 2015-ben benyújtott pályázatokkal kapcsolatos konkrét információkat (pl.: státuszok). Az alábbi webcímen lehet elérni mostantól: http://halozat.maltai.hu/
Illetve itt lehet pályázatot is benyújtani, regisztrálni.
 

2014.07.04. - Hátralékmentes kategória pályázási lehetősége 2014-ben lezárult

2014-ben a továbbiakban már nem lehet a hátralékmentes kategóriában pályázni, erre a támogatási keret kimerülésétől függően legközelebb 2015. elején kerülhet sor.
Kéjük, hogy ne zavarjon meg senkit az, hogy a pályázati űrlapon a legördülő menüben még meg található ez a kategória is - bár igaz hogy ott is fel van tüntetve, hogy "NEM PÁLYÁZHATÓ" valamint a véletlenül történő hátralékmentes kategória kiválasztása után már a lezárást sem fogja engedni a rendszer. 

A hátralékos kategóriában (hátralékos, vagy kikapcsolt vagy előrefizető mérővel rendelkező hátralékos) természetesen ezentúl is lehet pályázni 2015. szeptember 15-ig vagy a támogatási keret elfogyásáig. Tehát ez a pályázási lehetőség lezárás nem vonatkozik rá.

 

2014.06.30. - Hátralékmentes kategória pályázási határideje 2014.07.04. péntek

A hátralékmentes kategória (rendszeresen fizető de nehéz szociális helyzetben levő vagy előrefizető mérővel rendelkező de hátralékmentes fogyasztó) pályázási határidejét meghosszabbítjuk 2014. június 30-ról 2014. július 4-re péntekre. Így továbbra is várjuk ebben a kategóriában is a pályázatokat.

A hátralékos kategóriában (hátralékos, vagy kikapcsolt vagy előrefizető mérővel rendelkező hátralékos) természetesen ezentúl is lehet pályázni 2015. szeptember 15-ig vagy a támogatási keret elfogyásáig. Tehát ez a pályázási rövidítés nem vonatkozik rá.

 

2014.05.21. - Megnyilt a "Hálózat a közösségért 2014-2015" program

Mától kezdve lehet pályázatot benyújtani az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén élő áram számláikat nehezen fizető, szociálisan nehéz helyzetben levő családok és egyedülállók részére.

 

2014.05.20. - "Hálózat a közösségért 2014-2015" program nyitó sajtóközleménye

Újabb hátralékkezelő programot indít az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Újabb hátralékkezelő programot indít az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014. május 21-én. A következő másfél évben a Hálózat a közösségért elnevezésű programban 150 millió forint áll rendelkezésre a rászoruló családok támogatására.

A két szervezet 2009 óta negyedik alkalommal hirdeti meg a díjhátralék kiegyenlítését segítő programját. A pályázati úton kiosztható támogatási keret 150 millió forint, ennek felhasználásával mintegy 300 millió forintnyi hátraléktól szabadulhatnak meg a nehéz helyzetbe került családok. A korábbi évek tapasztalatai alapján ezúttal is sok ezer nehéz helyzetben lévő fogyasztó juthat segítséghez ily módon. A program célja, hogy a villamosenergia-ellátás, mint a mindennapi élet alapvető szolgáltatása, a nehézségekkel küzdő személyek számára is elérhető legyen, és a fogyasztóként maguk is részt vállaljanak hátralékuk kiegyenlítésében.

Támogatásban hátralékos és hátralékkal nem rendelkező fogyasztók egyaránt részesülhetnek. Előbbiek között az áramszolgáltatásból már kikapcsolt fogyasztók, és az előre fizetős mérővel rendelkező hátralékos fogyasztók is támogatást igényelhetnek. Utóbbiak között pályázhatnak a rendszeresen fizető szociálisan hátrányos helyzetű fogyasztók, és az előre fizetős mérőt használó hátralékmentes fogyasztók is.

A pályázaton az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén (Bács–Kiskun, Békés, Csongrád megye, valamint Pest megye délkeleti része) élő fogyasztók vehetnek részt. A nyertes pályázóknak önrészt kell fizetniük, az elnyerhető támogatás az általuk befizetett díjhátralék összegével azonos mértékű lehet. A legmagasabb elérhető támogatás 150 ezer forint. A fogyasztó az önrész megfizetéséhez egyedi részletfizetési megállapodást köthet, legfeljebb 12 havi és minimum ötezer forintos törlesztő részlet vállalásával. A hátralékmentes fogyasztók egy évben háromszor kaphatnak különböző mértékű jóváírást, amennyiben számláikat határidőre befizetik.

Az újabb támogatási program sokaknak segíthet a kikapcsolás elkerülésében és a felhalmozódott hátralék megelőzésében, de a végső cél a szemléletformálás és a tudatos energiafogyasztás erősítése. Az EDF DÉMÁSZ a támogatási összeg biztosítása mellett mindent megtesz azért, hogy a hátralékkezelő programban résztvevők felelősséget vállaljanak a hátralék rendezésében, és tudatos villamosenergia-fogyasztással később támogatás nélkül is rendezni tudják az áramszámláikat. Ehhez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai életvezetési, energiatakarékossági tanácsokkal látják el a jelentkezőket.

A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a www.halozat.maltai.hu weboldalon. Ehhez a lakhelyükhöz legközelebb eső családsegítő szolgálatnál, vagy a kijelölt máltai pontokon kaphatnak segítséget a jelentkezők. A pályázati űrlapot a honlapon történt regisztráció, és annak e-mailes megerősítése után lehet kitölteni, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Budapest 1255 Pf.:1. címre postai úton is el kell küldeni.

A nyertes pályázókat postai úton értesíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A programról bővebb információ a www.halozat.maltai.hu internetes oldalon található. A program elérhetőségei: telefon: 06-1-3914-757, e-mailcím: halozat@maltai.hu
 

 

2014.05.12. -  Indul a "Hálózat a közösségért 2014-2015" program

Újra elindítjuk a Hálózat a közösségért 2014-2015 programot a rászorulók megsegítésére az EDF DÉMÁSZ Zrt. jóvoltából. Arról, hogy a pályázatokat pontosan mikortól lehet benyújtani, egy későbbi időpontban adunk hírt.

 

2014.03.12 - "Hálózat a közösségért 2013" program záró sajtóközleménye

Közel kétezer családon segített tavaly az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös hátralékkezelő programja

Csaknem kétezer hátralékos fogyasztó szabadult meg tartozásától az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös hátralékkezelő programjának segítségével. A dél-alföldi villamosenergia-szolgáltató és a karitatív szervezet nemrégiben újabb együttműködési megállapodást írt alá, 2014-ben és 2015-ben további 150 millió forintos keret áll rendelkezésre a Hálózat a közösségért program folytatására, hogy minél több fogyasztó számára legyen elérhető a mindennapi élethez szükséges villamos energia.

Az év elején az utolsó részletfizetések beérkezésével lezárult az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2013-ban meghirdetett, közös hátralékkezelő programja. Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyében, valamint Pest megye déli részén összesen 1834 hátralékos, korábban már kikapcsolt, vagy hátrányos helyzetű fogyasztó kapott támogatást. A programba pályázat útján jelentkezhettek a segítségre szoruló családok, melyeknek ötven százalék önrész befizetését kellett vállalniuk.
A legtöbb pályázat Békés és Bács-Kiskun megyéből érkezett, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezetei mellett a helyi családsegítők is aktívan közreműködtek a tájékoztatásban és a támogatottak kiválasztásában. A nehéz helyzetbe került fogyasztók élethelyzetének feltérképezésével sikerült elérni, hogy az anyagi segítség oda jutott, ahol leginkább szükség volt rá.
A kikapcsolt és az előre fizetős mérőórával rendelkező fogyasztók a korábban felhalmozott hátralék kifizetéséhez kérhettek segítséget. A tartozás miatt korábban már kikapcsolt ügyfelek részletfizetés vállalásával újra igénybe vehették a villamosenergia-szolgáltatást. A szociálisan nehéz helyzetbe került, de elmaradással nem rendelkező családok hat havi számla határidőben történő befizetésével átlagosan egyhavi számlájuk összegét kapták meg támogatásként. A program kiemelt figyelmet fordított a fogyatékkal élő, védendő fogyasztók bevonására is.
A nyertes pályázók csaknem fele a korábbi hátralékosok közül került ki. Ők az EDF DÉMÁSZ által biztosított támogatási keretből 19,7 millió forintot kaptak.
A sikeres pályázat feltétele volt, hogy a megítélt támogatás összegével megegyező önrész megfizetését kellett vállalniuk az ügyfeleknek. Voltak, akik a szerződéskötésig nem tudták teljesíteni ezt a feltételt.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a támogatásban résztvevőket életvezetési, energiatakarékossági tanácsokkal is ellátta, hogy fogyasztásukat tudatosabban alakíthassák.
2014-ben és 2015-ben tovább folytatódik a hátralékkezelő program. Az előzőekhez hasonlóan a villamosenergia-szolgáltató célja, hogy az ügyfelek felelősséget vállaljanak a hátralék rendezésében, és tudatos villamosenergia-fogyasztással akár támogatás nélkül is rendezni tudják az áramszámláikat.
Az új jelentkezési feltételekről és határidőkről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján (halozat.maltai.hu) hamarosan tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

 


Bejelentkezés a pályázatba
Elfelejtettem a jelszavam
Dokumentumok Lekérdezés Pályázati felkészítés Kapcsolat

Minden jog fenntartva.